Twój koszyk jest pusty ...
» » Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Data dodania: 19-04-2012 Składniki:
  • Zeal- durszlak z melaminy
  • 25 dag wieprzowego mięsa mielonego
  • cebula - 1 szt.
  • czosnek - 1 ząbek
  • zioła: oregano, bazylia, tymianek
  • oliwa z oliwek
  • puszka pomidorów
  • sól, cukier, papryka słodka, pieprz do smaku
  • 200 g makaronu spaghetti


Sposób przygotowania:

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy ją porządnie zeszklimy, kładziemy do tego mięso mielone. Należy je dokładnie mieszać w trakcie smażenia, żeby nie zobiły się grudki.  Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pomidory (można je uprzednio pokroić) i dusimy z mięsem, aż pomidory będą całkowicie miękkie. Następnie doprawiamy nasz sos ziołami oraz przyprawami. Dodajemy także przeciśnięty przez praskę czosnek.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie przez 10 min. Oddcedzamy za pomocą durszlaka i łączymy z sosem.
Całość można posypać świeżo startym serem.

Smacznego!


Przejdź do strony głównej

Koszyk

Twój koszyk jest pusty ...

Kontakt

Chmura tagów

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl