Twój koszyk jest pusty ...
» » Ananas w cieście

Ananas w cieście

Data dodania: 22-05-2012 Składniki:
przyrząd do krojenia ananasa
1 duży ananas
1/2 szkl. mleka
120 g mąki pszennej
1 jajko
30 g wiórków kokosowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki cukru




Sposób przygotowania:

Za pomocą przyrządo do krojenia ananasa, kroimy ananasa w plasterki. Jajko, mleko, makę, wiórki, proszek do pieczenia oraz cukier łączymy i starannie mieszamy. Ciasto powinno być gęste, jeśli nie jest wystarczająco gęste, możemy dodać kilka łyżek śmietany. Następnie maczamy krążki ananasa w cieście i smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!
Przejdź do strony głównej

Koszyk

Twój koszyk jest pusty ...

Kontakt

Chmura tagów

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl