Data dodania: 18-04-2012
Składniki:
Szpilki do szaszłyków Zeal 25 cm
Pierś z kurczaka 2 sztuki
Cebula mała ok. 10 szt
Papryka czerwona 2 szt
Papryka żółta 1 szt
Papryka zielona 1 szt
Przyprawa do grilla 2 opakowania
Oliwa z oliwek - kilka łyżek wg uznania
Sposób przygotowania:
Pierś pokroić w kostkę o szerokości około 2-3 cm, paprykę opłukać, wydrążyć pokroić w kawałki o szerokości 2-3 cm. Cebulę obrać, pokroić w plastry (dowolnej grubości, jak co komu odpowiada).
W oddzielnych miseczkach przyprawić wszystko przyprawą do grilla, podlać oliwą z oliwek. Odstawić całość na około godzinę, najlepiej do lodówki.
Na Szpilki Zeal nabijać kolejno: paprykę, mięso, cebulę.
Piec około godziny w piekarniku z termoobiegiem (180 st) lub na grillu, około 1,5 godziny, ciągle przewracając. Pycha razem z surówką z rzodkiewki, szczypiorku i jogurtu lub z sosem tzatziki:)
Smacznego!!!
Przejdź do strony głównej