Twój koszyk jest pusty ...
» » Cytrynowe ciasto migdałowe

Cytrynowe ciasto migdałowe

Data dodania: 27-04-2012 Składniki:
-silikonowa forma do ciasta
- 4 jaja
- 1 szkl. mielonych migdałów blanszowanych
- 1 szkl. mąki pszennej
- niecała szkl. drobnego cukru
- kostka masła (200 g)
- skórka + sok z jednej cytryny
- cukier puder


Sposób przygotowania:

Ucieramy razem masło i cukier. Ciągle ucierając dodajemy po jednym jajku na zmianę z mąką i migdałami. Gdy wbijemy wszystkie jajka, dodajemy sok z cytryny i skórkę. Gotową masę wlewamy do formy. Pieczemy ok.50 min w temp 180C (pieczemy do tzw. suchego patyczka).
Gdy ciasto przestygnie, możemy je posypać cukrem pudrem.

Przejdź do strony głównej

Koszyk

Twój koszyk jest pusty ...

Kontakt

Chmura tagów

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl