Twój koszyk jest pusty ...
» » Makaron z łososiem i szpinakiem

Makaron z łososiem i szpinakiem

Data dodania: 09-05-2012 Składniki:

- szpinak mrożony - ok. 400 g
- łosoś wędzony - 200 g
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- śmietana 18% - 200 g
- sól, pieprz
- starty parmezan
- oliwa
- 200 g ulubionego makaronu




Sposób przygotowania:

Na oliwie podsmażamy pokrojoną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy cebula się już zeszkli, dodajemy szpinak i podrzewamy, aż się rozmrozi. Następnie dodajemy pokrojonego łososia oraz śmietanę. Całość podgrzewamy przez około 3 minuty ciągle mieszając. Potrawę doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy sos z ugotowanym uprzednio makaronem, a następnie ścieramy parmezan lub inny ulubiony ser.

Smacznego!
Przejdź do strony głównej

Koszyk

Twój koszyk jest pusty ...

Kontakt

Chmura tagów

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl