Twój koszyk jest pusty ...
» porady SzefKuchni.pl

porady SzefKuchni.pl

porady SzefKuchni.pl porady SzefKuchni.pl

Jak sprawić, by jajka nie pękały podczas gotowania ?

03-01-2014Wyświetleń: 975


Każdy z nas lubi jajka pod różną postacią – gotowane, sadzone, smażone czy w koszulkach. Jak sprawić, by nie pękały podczas gotowania? Wystarczy, że dodasz do wody odrobinę soli lub kilka kropel soku z c
ytryny! Jeśli nie masz ich pod ręką, możesz także zrobić malutką dziurkę na czubku jajka przed gotowaniem. Dzięki tym zabiegom, jajka będzie się również łatwiej obierać ze skorupki. 

Sposób na udane, kruche ciasto !

03-01-2014Wyświetleń: 1006


Podczas przygotowań przesiejcie mąkę przez sito
i użyjcie do ciasta mocno schłodzonego masła lub margaryny. Przed pieczeniem schłodźcie ciasto
w lodówce (30 minut), a po jego wyrobieniu
w foremce nakłujcie je widelcem, by równomiernie urosło. Pieczcie w temperaturze 200-220 stopni Celsjusza.

Smacznego! wink
Przejdź do strony głównej

Koszyk

Twój koszyk jest pusty ...

Kontakt

Chmura tagów

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl