Twój koszyk jest pusty ...
» » Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony

Data dodania: 11-05-2012 Składniki:
- pędzelek silikonowy
- 1 świeży pstrąg (wypatroszony)
- 3 plasterki cytryny
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- koperek
- sól i pieprz
- folia aluminiowa




Sposób przygotowania:

Rybę opłukujemy wodą i suszymy ręcznikiem papierowym. Następnie rozkładamy folię aluminiową na blacie i smarujemy ją oliwą za pomocą pędzelka. Na folii układamy pstraga. Obficie smarujemy rybę solą i pieprzem, w środku i na zewnątrz. Do środka ryby wkładamy plasterki cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany koperek. Zawijamy szczelnie folię i jeśli mamy na to czas, wkładamy rybę do lodówki na godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do temp.180 C i pieczemy rybę przez ok. 30 min. Polecam podanie z puree ziemniaczanym! Smacznego!
Przejdź do strony głównej

Koszyk

Twój koszyk jest pusty ...

Kontakt

Chmura tagów

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl