- sztućce do sałaty
- 1 pierś z kurczaka
- mix sałat - jedno opakowanie
- 250 g pomidorków koktajlowych
- garść mieszanki pestek (pestki słonecznika, dyni)
- oliwa z oliwek - pieprz
- sok z połówki cytryny
Sposób przygotowania:
Na patelni grillowej grillujemy pierś z kurczaka na odrobinie oliwy. W trakcie smażenia, pierś polewamy sokiem z cytryny. Gdy pierś będzie dobra, studzimy ją i kroimy w paseczki. Sałatę myjemy i osuszamy. Pomidorki przekrajamy na pół. Pestki słonecznika i dyni prażymy na suchej patelni. Następnie wrzucamy do dużej miski wrzucamy sałatę, pokrojoną pierś, pomidorki, pestki. Wszystko kropimy dwiema łyżkami oliwy oraz przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego! Przejdź do strony głównej