Twój koszyk jest pusty ...
» » Serowe paluchy z ciasta francuskiego

Serowe paluchy z ciasta francuskiego

Data dodania: 15-06-2012 Składniki:

- papier do pieczenia
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 jajko
- 200 g ulubionego sera żółtego
- bazylia, oregano, papryka słodka


Sposób przygotowania:

Rozgrzewamy piekarnik do temp. 200C. Jajko roztrzepujemy w miseszce. Ser ścieramy na tarce. Ciasto rozwijamy, przekrajamy na pół i smarujemy jajkiem obie części. Następnie na jeden płat ciasta posypujemy ser i przyprawy, a drugi płat kładziemy na ser i dociskamy. Przygotowane ciasto kroimy na paski o dowolnej szerokości. Każdy pasek chwytamy za końce i skręcamy w przeciwnych kierunkach, aby powstały sprężynki. Papier do pieczenia układamy w blaszcze, a na nim kładziemy paluchy. Pieczemy ok. 15 min.
Smacznego!

Przejdź do strony głównej

Koszyk

Twój koszyk jest pusty ...

Kontakt

Chmura tagów

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl