Twój koszyk jest pusty ...
» » Truskawki pod kruszonką

Truskawki pod kruszonką

Data dodania: 22-06-2012 Składniki:

- kokilki
- 600 g truskawek
-140 g cukru
- 125 g mąki pszennej
- 125 g miękkiego masła
- 5 łyżek uprażonych platków migdałów
- szczypta soli




Sposób przygotowania:

Piekarnik rozgrzewamy do 180 C. Masło siekamy nożem, dodajemy 125 g cukru, mąkę oraz płatki migdałowe. Palcami zagniatamy kruszonkę. Umyte truskawki, kroimy na połówki i wkładamy do indywidualnych kokilek. Posypujemy je delikatnie cukrem. Układamy warstwę kruszonki w każdej kokilce. Wstawiamy kokilki do piekarnika na 25 minut. Można podać z gałką lodów.

Smacznego!
Przejdź do strony głównej

Koszyk

Twój koszyk jest pusty ...

Kontakt

Chmura tagów

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl