Twój koszyk jest pusty ...
» » Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa

Data dodania: 30-05-2012 Składniki:

- uchwyt na łyżkę do garnka
- 1 duży kalafior
- 3 ziemniaki
- włoszczyzna: kawałek pora, kawałek selera, dwie marchewki
- 2 litry bulionu warzywnego
- koperek
- 1 liść laurowy
-śmietana do zabielenia zupy
- sól i pieprz




Sposób przygotwania:

Włoszczyznę, ziemniaki oraz kalafiora kroimy na małe kawałki. Do gorącego bulionu warzywnego wrzucamy pokrojone warzywa (oprócz kalafiora)i liść laurowy. Gotujemy ok. 15 min, po tym czasie dodajemy różyczki kalafiora. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, dodajemy posiekany koperek, śmietanę oraz sól i pieprz.
Smacznego!
Przejdź do strony głównej

Koszyk

Twój koszyk jest pusty ...

Kontakt

Chmura tagów

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl